Sifa biedt persoonsgerichte oplossingen

De tijd dat men met een schuin oog keek naar iemand die een bezoek bij de psycholoog of de psychiater aflegde ligt gelukkig ver achter ons. De mens is nu eenmaal een uiterst gecompliceerd wezen. Iedereen reageert weer anders op de problemen waar we in dit leven mee te maken krijgen, en soms komen wij er behoorlijk door in de knel.

Gelukkig zijn er goede oplossingen en hoeft u er niet alleen mee te worstelen.

Gespannen, angstig, boos of ongelukkig?

Dat komt maar al te vaak voor en het is niet verstandig er maar mee rond te blijven lopen, want zonder hulp en begeleiding worden de klachten zeker niet minder.

Sifa is gespecialiseerd in gesprekstherapie en gedragstherapie en probeert zo om samen met u naar een gerichte oplossing toe te werken. Door deze vorm van therapie is het mogelijk om tot andere inzichten te komen, waardoor u ook heel anders tegen uw problemen gaat aankijken. Soms is hier medische ondersteuning voor nodig. Samen met onze gediplomeerde medewerkers zoeken wij met u naar de best mogelijke oplossingen.

Herkent u zich in deze klachten?

  • Sombere gevoelens, depressies en dwangmatige gedragingen?
  • Paniekaanvallen of hyperventilatie?
  • Slecht slapen, overmatig piekeren, en tot niets kunnen komen?
  • Geen zelfvertrouwen, voelt u zich angstig en onzeker?
  • Het niet kunnen verwerken van het verlies van een dierbare?
  • Tragische of traumatische ervaringen die u steeds weer voor de geest komen?

Zo zijn er nog veel meer symptomen te noemen die uw levensgeluk behoorlijk kunnen verstoren. En dat is nooit de bedoeling. U bent niet geschapen om eenzaam rond te dolen in een web van duistere twijfel en wij helpen u dan ook maar wat graag om daar bovenop te komen.

Soms verwijzen wij u door

In sommige gevallen kan het voorkomen dat ons aanbod niet perfect aansluit bij wat het beste voor u is. U kunt hierbij denken aan ernstige persoonlijkheidsstoornissen, zware vormen van bipolaire stoornis, of zware depressies die een andere aanpak vereisen. In dat geval verwijzen we u graag door naar een passende partij. We werken nauw samen met de regionale geestelijke gezondheidszorginstellingen, zodat het doorverwijzen in dat geval altijd soepel verloopt.

Jij bent…
Moediger dan je denkt, sterker dan het lijkt en slimmer dan je gelooft